Hängstolsguide

Vi hjälper dig att välja den perfekta hängstolen

Hängstolsguide

  • Först måste du bestämma vilken typ av hängstol du vill ha samt hur du ska använda hängstolen?
  • Ska hängstolen vara handvävd, flätad eller ha armstöd?
  • Ska du sitta i den, krypa upp i den eller ligga raklång med benen?
  • Ska du använda fotstöd?

Handvävda hängstolar

1. Vi har en hängstol som är handvävd i 100% ekologisk bomull, Ipanema. Ipanema är mycket ombonad och mysig.
2. I de handvävda hängstolarna kan du sitta i, krypa upp i eller halvligga i. Du får inte plats med benen raklånga i sittdelen.
3. Som tillbehör till hängstolarna finns det fotstöd som lätt hängs upp på sträckribban. På fotstödet kan du bekvämt vila benen så att du hamnar i en halvliggande ställning. Fotstödet ökar hängstolens komfort avsevärt. Idealiskt om man känner för en tupplur. Dessa fotstöd passar till de handvävda hängstolarna Ipanema.
4. De handvävda hängstolarna kan kännas mer ombonade än de flätade hängstolarna. Är det kyligt ute sitter du mer skyddat i de handvävda hängstolarna, medan de flätade hängstolarna fläktar mer om det är mycket varmt.
5. Samtliga handvävda hängstolar kan du maskintvätta i 40°C.

Flätade hängstolar

1. Vi har tre typer av flätade hängstolar. Leme, Copacabana och Leblon. Leblon är försedd med armstöd.
2. I hängstolen Leblon kan du sitta i eller ev krypa upp i om du inte är för storväxt. Leblon är försedd med praktiska armstöd som du kan reglera i höjd.
3. I hängstolen Copacabana kan du sitta i, krypa upp i, halvligga eller ligga raklång genom att sätta fötterna i framkanten och sträcka ut benen så att nätet följer med. Även långa personer får plats med hela kroppen raklång i hängstolen.
4. I hängstolen Leme får du inte plats med kroppen raklång utan sitter istället.
5. De flätade hängstolarna är flätade för hand av kraftiga och mjuka rep, av 100% ekologisk bomull, som löper fritt kring varandra i ett nät utan knutar, vilket ger en stor följsamhet och elasticitet. Eftersom det inte finns några knutar i nätet så riskerar du inte att känna dig som en kassler.
6. De flätade hängstolarna är luftigare och fläktar mer om det är mycket varmt. Du har mer utsikt, och insyn, i en flätad hängstol än i en handvävd hängstol.
7. Copacabana och Leme kan du maskintvätta i 40°C. Leblon måste du handtvätta p g a armstöden.

Hängstolsguide

Fråga oss

Om du har frågor eller problem med att välja hängstol är du varmt välkommen att kontakta oss. Mejla oss på info@hangmattor.se eller ring oss på 040-917 817.

HÄNGSTOLAR

Hängstolar i olika varianter. Extra stora.​