Generell information om hängstolar

Varför är en hängstol från Brasilien så exceptionell?

En svävande möbel med maximalt med utrymme

Brasilianska hängstolar är de största, bredaste, skönaste och mest slitstarka hängstolarna som finns och fungerar såväl för rörelse som för stillhet. De är berömda för sin bekvämlighet, kvalitet, design och ergonomi. De är lätta att hänga upp då de endast kräver en upphängningspunkt och tar liten plats. Hängstol kallas även för hänggunga och hängfåtölj.

Det som gör en brasiliansk hängstol så speciell är följande:

Storleken

Hängstolen rymmer utan problem en mycket stor och tung person, eftersom de är upp till 115 cm breda och med en sittyta som är 160 cm lång. De flätade modellerna är så stora att du kan få plats med hela kroppen i dem.

En man kopplar av bekvämt och njuter i en beige handflätad hängstol Copacabana upphängd i skuggan vid en damm i en park.
En kille gungar och slappnar av behagligt i en hängstol Ipanema handvävd av 100% ekologisk bomull som hänger i en trädgren.

Sitt- och liggmöjligheterna

På grund av dess storlek kan du sitta mycket komfortabelt, antingen med fötterna i marken eller krypa upp i den. Sittytan kan du spänna ut med fötterna så att du kan ligga med benen raklånga. Som tillbehör finns det fotstöd som hakas upp på sträckribban, på vilken du behagligt kan vila benen på.

En glad kvinna sitter och pendlar behagligt och myser skönt i solskenet uppkrupen i en beige hänggunga Ipanema i en park.
En person ligger och sover skönt i en naturfärgad hängstol från Brasilien med raklånga ben vilande på ett praktiskt fotstöd.

Bekvämligheten

Hängstolarna är gjorda för att man skall kunna sova i dem och är följaktligen mycket mysiga. De är ergonomiska och följer din kropp och ger stöd där det behövs så att du upplever att du är tyngdlös. Du kan med en fot på marken styra dina gungrörelser och vagga dig till sömns. De är enkla att sätta sig i och resa sig ur, samt trygga och säkra att sitta i, också för de som är äldre.

En leende tjej myser ombonat en hänggunga vävd av 100% ekologisk bomull som stöder och anpassar sig efter hennes kropp.
En kvinna ligger komfortabelt och myser med raklånga ben i en handflätad hängstol Copacabana där fötterna har spänt ut nätet.

Kvaliteten

De är tätt vävda för hand av 100% ekologisk bomull av bästa kvalitet. Bomull andas bra och är betydligt skönare än konstgjorda material som polyester eller nylon. Det kraftiga tyget tål tuffa tag och och tål vikten av tunga personer. Livslängden är ofta mer än 20 år fastän de används dagligen.

Dekorativa

Hängstolen är ett elegant och skickligt gjort konsthantverk av högsta kvalitet och kan användas både utomhus och inomhus. Vissa är utsmyckade med knuten dekor hängande på långsidorna och makramé på kortsidorna.

Linorna

De har som mest 38 st kraftiga linor, 50 cm långa, väldigt väl fästa i tyget genom extra förstärkningar och knutverk. Linorna samlas i en robust knuten ögla. Desto större antal linor ju högre hållfasthet, bekvämlighet och balans.

Hängstolens förstärkningar har 38 st väl fästa linor som löper samman i en upphängningsögla upphängd på en sträckribba.

Tvätt

Du kan lätt maskintvätta den, 40°C. Du undviker hoptrasslade linor om du stoppar den i ett örngott eller en tvättsäck.

Historia

Från början var det indianerna i Amazonas som använde hängstolar som barnstolar då kvinnorna var upptagna med sina sysslor. Dessa utgör ursprunget till den traditionella brasilianska hängstolen. När Brasilien blev upptäckt spreds användandet av hängstolar mycket snabbt.

Hängstol för barn som används som en barnstol av indianer som lever i djungeln och regnskogen i Amazonas, Brasilien.